Thema’s

Kookworkshop bij Het Kookpaviljoen betekent leuker dan gewoon uiteten. Culinaire genieten in een ongedwongen sfeer!

Onder leiding van een professionele chef werkt u met seizoensgebonden en pure producten. In ons kookpaviljoen bereidt u samen een 3-, 4- of 5-gangenmenu in een door u gekozen thema kookworkshop. Daarnaast zal er een medewerker uit de bediening u voorzien van drankjes.

Kookworkshops in verschillende thema’s

De chef heeft diverse thema kookworkshops vooraf samengesteld waaruit u kunt kiezen. Uiteraard is de verdere invulling met betrekking tot dieet wensen mogelijk.

Het kookpaviljoen bieden thema kookworkshops voor mensen die houden van genieten, lekker eten en alles daaromheen. De thema kookworkshops zijn gezellig en leerzaam voor elk niveau! Of u nu met uw collega’s, familie of met uw vriendengroep komt, wij zorgen ervoor dat iedereen zich thuis voelt in onze keuken. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en mogelijk van 6-12 personen.

Franse kookworkshop

Franse kookworkshop

Veel van onze hedendaagse gerechten komen van oorsprong uit de Franse keuken. Wanneer men vroeger een goed restaurant bezocht, dan100 was deze vaak Frans georiënteerd.  Tegenwoordig is dat alleenrecht vrijwel verdwenen en zien we ook invloeden uit andere landen. Echter nu gaan we weer terug naar de “oude” traditie maar wel eigentijds gepresenteerd.

Italiaanse kookworkshop

Italiaanse kookworkshop

De Italiaanse keuken wordt alom gewaardeerd en is bekend over de hele wereld. Ook in Nederland zijn tal van Italiaanse gerechten in de loop der jaren volledig ingeburgerd.

Japanse kookworkshop

Japanse kookworkshop

De Japanse keuken is hip en staat alom bekend om zijn kersverse en vetarme ingrediënten.

Tijdens deze workshop behandelen we een keur aan Japanse gerechten. Onder andere leert u sushi’s, sashimi, tempura en Yakitori maken.

Kamado BBQ kookworkshop

BBQ kookworkshop

Fusion kookworkshop

Fusion kookworkshop

Deze nieuwe kooktrend is gebaseerd op de grote verzoening tussen alle keukens van de wereld, op het huwelijk tussen kooktechnieken en kooktradities uit Oost en West, op de innige versmelting van ingrediënten uit Noord en Zuid!

Wie aan Fusion begint, moet goed kunnen proeven, moet zijn zintuigen scherpen, moet getuigen van aangeboren goede smaak, moet creatief zijn en inspiratie hebben.

Men noemt het ook wel eens het “wild koken” en men spreekt wel eens van “anarchie in de keuken”, maar ook Fusion is en blijft aan culinaire wetten onderworpen!

Tapas en pinchos kookworkshop

Spaanse kookworkshop

Mediterrane gerechtjes in een gangen menu geserveerd, het voor en hoofdgerecht bestaat uit meerdere gerechten. Leuke workshop die door iedereen in een ontspannen sfeer is te bereiden.

Vis en schaaldieren kookworkshop

Vis en schaaldieren kookworkshop

Naast het fileren van vis en het pellen van schaaldieren, leer je ook diverse bereidingswijze  en de daarbij behorende sauzen te maken. Dit alles wordt in een mooi 4 gangen diner geserveerd. De prijs van deze workshop is afhankelijk voor welke vis en schaaldieren je kiest. In onderling overleg stellen we het menu samen.

 

Aziatische kookworkshop

Aziatische kookworkshop

De Aziatische keuken is kleurrijk, vers en erg smaakvol. De gerechten zijn kenmerkend  gezond en gemakkelijk te bereiden. De Aziatische keuken is erg veelzijdig en gevarieerd. De Aziatische landen hebben gerechten ontwikkeld die uniek zijn. Het proeven van de gerechten uit deze landen is dan ook een waar avontuur. Dit zijn typische gerechten waar je tijdens een etentje je visite volledig mee verrast  Gedurende deze workshop kunnen er dan ook producten zijn die u misschien nog nooit heeft gebruikt in de keuken. Een zeer smaakvolle en leerzame workshop.

Vegetarische kookworkshop

Vegetarische kookworkshop

Vegetarisch of ben je gewoon een ‘Veggie Lover’ dan is deze workshop echt een smaakvolle ervaring! Geen vlees of vis maar de veelzijdigheid van groenten bij voorkeur biologisch ingekocht en samengesteld in de juiste combinatie van smaken en creativiteit.

Thaise kookworkshop

Thaise kookworkshop

In Thailand staat kookkunst hoog in het vaandel  Waar je ook komt in dit doorgaans zonnig-tropisch land, overal tref je eettentjes aan, van de grote steden, maar ook tot diep in de binnenlanden.

De Thaise workshop is een smakelijk culinair avontuur, dat antwoorden geeft op de vraag waarom het voormalige Siam het land van de glimlach genoemd wordt.

 

Gastronomische- en seizoenskookworkshop

Gastronomische- en seizoenskookworkshop

Stel in overleg met Chef-kok Nico Lijding een culinair 3, 4, of 5 gangen menu samen met niet alledaagse ingrediënten. We denken dan aan kreeft, coquilles Saint-Jacques, tarbot, asperges of Hollands lamsvlees.

Chef’s choise

De Italiaanse keuken wordt alom gewaardeerd en is bekend over de hele wereld. Ook in Nederland zijn tal van Italiaanse gerechten in de loop der jaren volledig ingeburgerd.