Over ons

Maak kennis met de eigenaren van het kookpaviljoen

Een ongedwongen en gezellige sfeer is wat de kookstudio van Nico en Lydian Lijding typeert. Stress en hectiek komen niet voor in ons woordenboek, maar we gaan wel tot het uiterste om jullie een geslaagde kookworkshop te bieden.

Voordat wij het kookpaviljoen begonnen hebben we veel ervaring opgedaan bij diverse hotels en restaurants. Lydian heeft o.a. gewerkt bij de Hoefslag in Bosch en Duin, Hotel/ restaurant Pay Bas in Utrecht en Restaurant Rhenomare in De Meern.

Zo heeft chef Nico gewerkt bij Figi in Zeist,  De Klepperman in Hoevelaken, De Hoefslag in Bosch en Duin, De Boterhoeve in Noordeloos, De Kloosterhoeve in Harmelen en De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk  waar hij 3 jaar als chef kok actief was met een Michelin ster bekroonde restaurant.

In 1990 namen wij de beslissing om ons eigen restaurant te starten. Het werd een klein exclusief restaurant Jean d€™Hubert in Utrechtse Lombok, jarenlang behoorde ons restaurant tot de top van Nederland.

Na 11 jaar wilde we groter en zijn we verhuisd naar het Etten Leur om daar in een monumentale boerderij de Hooghe Neer te starten. Een multifunctioneel bedrijf met o.a. een a la carte restaurant, partijenzaal, brasserie en pannenkoekenhuis met speeltuin.

In 2009 hebben we de Hooghe Neer verkocht en zijn wij totaal iets anders begonnen in Den Bosch, een luxe lunchroom. Hier ontstond het idee voor een kookstudio. We vonden het leuk om onze opgedane kennis van de afgelopen jaren over te brengen aan hobbykoks en iedereen die lekker eten kan waarderen.

Sinds enkele jaren zijn wij weer terug in het Utrechtse. Naast ons freelance werk in de catering zijn we onlangs begonnen met het kookpaviljoen, bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Wat onze gasten over ons zeggen

“Ook dit jaar met ons gezin een kookworkshop bij Nico en Lydian gedaan. Een uitermate geschikte locatie om met een kleine groep (max.12) in een intieme setting te eten in hun sfeervolle kookstudio in De Meern. Onze keuze is dit jaar op een 5-gangen Japans diner gevallen, maar we starten met een prosecco in de prachtig aangelegde tuin. Daarna worden de recepten uitgedeeld. Iedereen krijgt een recept om voor te bereiden. Alleen het hoofdgerecht wordt met z’n tweeën voorbereid. Bij de start doet iedereen een beroep op Nico, maar daar wordt hij niet warm of koud van. En om 8 uur kunnen wij met ons diner beginnen. Ongelooflijk waartoe je zelf in staat bent om te maken – zonder dat je het in de gaten hebt – onder de bezielende begeleiding van Nico. Het was weer top Nico..”
Ellen Bijl

“Voor de vrijgezellenavond van mijn beste vriendin hebben wij een heerlijke kookworkshop gehad. Een blinkend schone, mooie, professionele setting. Erg gemoedelijk koppel met veel kennis en fijne begeleiding tijdens het koken. Zeker aan te raden!! Heerlijk gegeten, zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes,”
Esther

“Beste Nico en Lydian,
Om nog even terug te komen op de kookworkshop van afgelopen donderdag: het was een geslaagd teamuitje! De teamleden hebben een leuke workshop gehad en lekker gegeten.
Ook is goed gedacht aan de allergieën en vegetariërs.
Hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,”
Marjolein van der Krogt

“Nogmaals heel hartelijk dank voor de heerlijke uurtjes die we bij jullie hebben doorgebracht.
Alles was helemaal zoals we gehoopt hadden : lekker eten, gezellig, mooie locatie en heeeeel erg aardige gastheren/dames.”
Juwelier Gort