Over ons

kookstudio het kookpaviljoen, we stellen ons graag even voor!

Kookstudio het kookpaviljoen bestaat sinds 2018.

Eigenaren Lydian en Nico werken vol passie in hun Kookstudio.

Nico Lijding heeft  zijn koksopleiding en vele jaren ervaring opgedaan bij. Figi in Zeist, De Klepperman in Hoevelaken, De Hoefslag in Bosch en Duin, De Boterhoeve in Noordeloos, De Kloosterhoeve in Harmelen en De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk waar hij 3 jaar als chef kok actief was. De graaf van het Hoogveen had 1 Michelin ster.

Lydian Lijding heeft haar vakkennis en ervaring opgedaan bij de Hoefslag in Bosch en Duin, Hotel/ restaurant Pay Bas in Utrecht en Restaurant Rhenomare in De Meern.

1990, opende wij ons eigen restaurant. Dat was een klein exclusief restaurant Jean d’Hubert in het Utrechtse Lombok, jarenlang behoorde ons restaurant tot de top van Nederland. En heeft ook jarenlang in de top 100 van de lekker gestaan.

2001, zijn we verhuisd naar het Etten Leur om daar in een monumentale boerderij de Hooghe Neer te openen.  De boerderij bestond uit een à la carte restaurant, Vlaamse schuur partijenzaal, brasserie en pannenkoekenhuis met speeltuin.

2009, we hebben de Hooghe Neer verkocht en zijn wij totaal iets anders begonnen in Den Bosch, restaurant Toemaat. Hier ontstond het idee voor een kookstudio. We vonden het leuk om onze opgedane kennis van de afgelopen jaren over te brengen aan hobbykoks en iedereen die lekker eten kan waarderen.

Dit zetten we voort in onze huidige kookstudio het kookpaviljoen. 

Wat onze gasten over ons zeggen

“Ook dit jaar met ons gezin een kookworkshop bij Nico en Lydian gedaan. Een uitermate geschikte locatie om met een kleine groep (max.12) in een intieme setting te eten in hun sfeervolle kookstudio in De Meern. Onze keuze is dit jaar op een 5-gangen Japans diner gevallen, maar we starten met een prosecco in de prachtig aangelegde tuin. Daarna worden de recepten uitgedeeld. Iedereen krijgt een recept om voor te bereiden. Alleen het hoofdgerecht wordt met z’n tweeën voorbereid. Bij de start doet iedereen een beroep op Nico, maar daar wordt hij niet warm of koud van. En om 8 uur kunnen wij met ons diner beginnen. Ongelooflijk waartoe je zelf in staat bent om te maken – zonder dat je het in de gaten hebt – onder de bezielende begeleiding van Nico. Het was weer top Nico..”
Ellen Bijl

“Voor de vrijgezellenavond van mijn beste vriendin hebben wij een heerlijke kookworkshop gehad. Een blinkend schone, mooie, professionele setting. Erg gemoedelijk koppel met veel kennis en fijne begeleiding tijdens het koken. Zeker aan te raden!! Heerlijk gegeten, zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes,”
Esther

“Beste Nico en Lydian,
Om nog even terug te komen op de kookworkshop van afgelopen donderdag: het was een geslaagd teamuitje! De teamleden hebben een leuke workshop gehad en lekker gegeten.
Ook is goed gedacht aan de allergieën en vegetariërs.
Hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,”
Marjolein van der Krogt

“Nogmaals heel hartelijk dank voor de heerlijke uurtjes die we bij jullie hebben doorgebracht.
Alles was helemaal zoals we gehoopt hadden : lekker eten, gezellig, mooie locatie en heeeeel erg aardige gastheren/dames.”
Juwelier Gort