Kamado BBQ

Kamado BBQ workshop

De geschiedenis van het kamado koken gaat duizenden jaren terug naar China en Japan. Na WO ll namen veel Amerikaanse soldaten een kamado mee naar huis. Hierdoor won het keramisch barbecueën aan populariteit en ontstonden er diverse merken waarvan de Big green egg die bij ons het meest bekend is. Wij werken met Kamado Joe, ik noem dit de vrouw vriendelijke kamado, omdat deze deksel door een veer eenvoudiger te bedienen is.

menu

Tijdens de kamado BBQ workshop werken we met twee Kamado Joe's en een rookoven.

Salade van indirect geroosterde eend met pompoen, little gem en balsamico

Warme gerookte zalm met rub van venkel en komijn geserveerd met een antibiose van cerise tomaten.

Gevulde kwartel met kruidenolie op truffel aardappels.

Entrecote in zijn geheel met chimichurri op groene asperges en zoete aardappel.

Flammkuchen belegd met rabarber en aardbeien, met specerijen gevulde ananas en sorbetijs van gerookte watermeloen.

 

Inhoud workshop

  • 4- of 5 gangen menu met BBQ gerechten te bereiden in groepjes
  • Koken met heldere  recepten
  • Eigen inzicht en creativiteit toepassen
  • Begeleiding van de chef
  • Werken met uitsluitend verse en seizoensproducten

Info

  • Kamado kookworkshop vanaf € 69,00
  • Inclusief drankarrangement.
  • Prijzen zijn per persoon en inclusief btw.
  • Duur workshop vanaf 4 uur na gelang het aantal gangen ca. 5 uur.
  • Vanaf 4 personen. Zie onze prijzen.
  • Dieetwensen en allergieën zijn vooraf bespreekbaar
  • Bijpassen wijnarrangement bij elke gang € 12,50.
  • Het menu is afhankelijk van aanbod en seizoen.

Heeft u specifieke wensen en wilt u een culinaire avond op maat? Vraag gerust een offerte aan.