Italiaans

Italiaanse kookworkshop

De Italiaanse keuken wordt alom gewaardeerd en is bekend over de hele wereld. Ook in Nederland zijn tal van Italiaanse gerechten in de loop der jaren volledig ingeburgerd.

De Italiaanse keuken is betrekkelijk "eenvoudig" en typeert zich dan ook door het gebruik van beperkt aantal ingrediënten. Hier geldt dan ook “de kunst van het weglaten”. Op deze manier blijft de smaak van de ingrediënten in het gerecht goed herkenbaar. We werken met  verse seizoensproducten van de allerbeste kwaliteit.

Italiaanse kookworkshop

Voorbeeld menu

Vitello  tonato

Cappuccino van pompoen met bruschetta

Risotto met bospaddestoelen.

Saltimbocca alla Romana

Tiramisu met limocello ijs

Inhoud workshop

  • 3-, 4- of 5 gangen menu met Italiaanse gerechten te bereiden in groepjes.
  • Koken met heldere Italiaanse recepten.
  • Eigen inzicht en creativiteit toepassen.
  • Begeleiding van de chef.
  • Werken met uitsluitend verse en seizoensproducten.
  • Recepten worden digitaal na afloop toegezonden.
  • Info

    • Italiaanse  kookworkshop: vanaf € 59,00
    • Inclusief drankarrangement.
    • Prijzen zijn per persoon en inclusief btw.
    • Duur workshop vanaf 4 uur na gelang het aantal gangen ca. 5 uur.
    • Vanaf 6 personen.
    • Dieetwensen en allergieën zijn vooraf bespreekbaar
    • Bijpassen wijnarrangement bij elke gang € 12,50

     

    Voorlopige boeking

    U kunt direct een boeking aanvragen. Wij zullen snel contact met u opnemen om de exacte datum en andere details met u vast te leggen.

    Boekingsformulier
    In gezamenlijk overleg stellen we de definitieve datum met elkaar vast

    De geschiedenis van de Italiaanse keuken

    Dat de Italiaanse keuken is één van de oudste ter wereld is, zal u mogelijk niet verbazen. Veel tradities zijn van origine afkomstig uit de Griekse oudheid. Met name de Renaissance tijd heeft geleid tot verfijning en diepgang in de gerechten. Onze ontdekkingsreizigers en Marco Polo brachten vanuit het Verre Oosten veel nieuwe specerijen, vruchten en gewassen mee, die werden gebruikt of hebben geleid tot inspiratie, die uiteindelijk zijn verankerd in de Italiaanse keuken.

    Slechts van horen zeggen, maar het schijnt dat de pasta, zoals we die nu nog kennen, afgeleid is van de noedels...

    Eén van de belangrijkste ingrediënten in de Italiaanse keuken is de tomaat. Die gedijt uitstekend in het Italiaanse klimaat, maar komt oorspronkelijk uit het verre Amerika!

    Kortom, de Italiaanse keuken is in de loop der eeuwen verrijkt met overzeese heerlijkheden.

    Onze Italiaanse kookworkshop

    Nederlanders zijn liefhebbers van de Italiaanse keuken. Het is daardoor ook de populairste workshop binnen onze thema's! Wij hebben in onze Italiaanse kookworkshop enkele traditionele Italiaanse gerechten opgenomen. Het bijzondere vinden wij steeds om u te laten ervaren door een geraffineerde combinatie van slechts enkele ingrediënten een smaakexplosie kunt creëren.

    Thuis maakt u misschien een snelle pasta met gehakt en tomatensaus. Ook heerlijk overigens, maar in deze workshop gaat u bijvoorbeeld een Saltimbocca maken. Echt niet moeilijk maar grenzenloos lekker.

    Tiramisu als slotstuk

    In een Italiaanse workshop kan eigenlijk tiramisu niet ontbreken. Het geheim van de tiramisu zit 'm in de sterkte van de koffie. Dat is de tegenhanger tegen het zoete. Nico leert u precies hoe u de perfecte tiramisu maakt.

    Boek onze Italiaanse kookworkshop

    Kom gezellig met uw gezelschap bij ons koken en u gaat beleven wat Chef Nico hiermee bedoelt.

    We verwelkomen u graag!