Italiaanse kookworkshop
De Italiaanse keuken wordt alom gewaardeerd en is bekend over de hele wereld. Ook in Nederland zijn tal van Italiaanse gerechten in de loop der jaren volledig ingeburgerd.
De Italiaanse keuken is betrekkelijk "eenvoudig" en typeert zich dan ook door het gebruik van beperkt aantal ingrediënten. Hier geldt dan ook “de kunst van het weglaten”. Op deze manier blijft de smaak van de ingrediënten in het gerecht goed herkenbaar. We werken met verse seizoensproducten van de allerbeste kwaliteit.
Voorbeeld menu
Vitello tonato, Pastrami van kalfsfilet met tonijnsaus.
Cappuccino van pompoen met focaccia en mozzarella.
Saffraan risotto met gamba's.
Saltimbocca alla Romana, Parelhoenderborst gevuld met Parma ham en saliepesto.
Mascarponetaart met mango, gepocheerde perzik en limocello ijs
Inhoud workshop
-
- Ontvangst met een hapje en aperitief.
-
- Koken met heldere recepten
-
- Eigen inzicht en creativiteit toepassen
-
- Begeleiding van de chef
-
- Werken met uitsluitend verse en seizoensproducten
-
- Recepturen worden via de mail na afloop toegezonden.
- Afsluiten met koffie en thee in allerlei soorten en maten.
Info
- Italiaanse kookworkshop: 3, 4 of 5 gangen. Zie onze prijzen.
- Inclusief drankjes.
- Duur workshop vanaf 4 uur na gelang het aantal gangen ca. 5 uur.
- Vanaf 6 personen. Minder deelnemers is ook mogelijk hiervoor hanteren wij een vast tarief. Zie onze prijslijst.
- Dieetwensen en allergieën zijn vooraf bespreekbaar.
- Voor reserveringen, kijk op onze site onder de knop beschikbaarheid. of jullie gewenste datum nog vrij is.
Voorlopige boeking
U kunt direct een boeking aanvragen. Wij zullen snel contact met u opnemen om de exacte datum en andere details met u vast te leggen.
De geschiedenis van de Italiaanse keuken
Dat de Italiaanse keuken is één van de oudste ter wereld is, zal u mogelijk niet verbazen. Veel tradities zijn van origine afkomstig uit de Griekse oudheid. Met name de Renaissance tijd heeft geleid tot verfijning en diepgang in de gerechten. Onze ontdekkingsreizigers en Marco Polo brachten vanuit het Verre Oosten veel nieuwe specerijen, vruchten en gewassen mee, die werden gebruikt of hebben geleid tot inspiratie, die uiteindelijk zijn verankerd in de Italiaanse keuken.
Slechts van horen zeggen, maar het schijnt dat de pasta, zoals we die nu nog kennen, afgeleid is van de noedels...
Eén van de belangrijkste ingrediënten in de Italiaanse keuken is de tomaat. Die gedijt uitstekend in het Italiaanse klimaat, maar komt oorspronkelijk uit het verre Amerika!
Kortom, de Italiaanse keuken is in de loop der eeuwen verrijkt met overzeese heerlijkheden.
Onze Italiaanse kookworkshop
Nederlanders zijn liefhebbers van de Italiaanse keuken. Het is daardoor ook de populairste workshop binnen onze thema's! Wij hebben in onze Italiaanse kookworkshop enkele traditionele Italiaanse gerechten opgenomen. Het bijzondere vinden wij steeds om u te laten ervaren door een geraffineerde combinatie van slechts enkele ingrediënten een smaakexplosie kunt creëren.
Thuis maakt u misschien een snelle pasta met gehakt en tomatensaus. Ook heerlijk overigens, maar in deze workshop gaat u bijvoorbeeld een Saltimbocca maken. Echt niet moeilijk maar grenzenloos lekker.
Tiramisu als slotstuk
In een Italiaanse workshop kan eigenlijk tiramisu niet ontbreken. Het geheim van de tiramisu zit 'm in de sterkte van de koffie. Dat is de tegenhanger tegen het zoete. Nico leert u precies hoe u de perfecte tiramisu maakt.
Boek onze Italiaanse kookworkshop
Kom gezellig met uw gezelschap bij ons koken en u gaat beleven wat Chef Nico hiermee bedoelt.
We verwelkomen u graag!